Konyhaművészeti alkotásokat díjaztak a GastroPan kiállítás versenyein

A GastroPan szakmai pékipari, cukrászati és vendéglátóipari kiállítás utolsó napja óriási sikerrel zárult. A kiállítók standjainál bemutatott professzionális innovációk és technológiák mellett a kiállítás gasztronómiai versenyeire hozott bámulatos ünnepi hidegtálak és művészi alkotások emelték a kiállítás színvonalát és vonzottak még több látogatót. A gasztronómiai versenyeken díjazták a legesztétikusabb, és legelegánsabb hidegtálakat, melyeket egyénileg illetve csapatban készítettek el, továbbá a legcsodálatosabb zöldségből és gyümölcsből faragott művészi alkotásokat, ugyanakkor fontos szempont volt az is, hogy egészséges alapanyagokból készüljön a különleges alkotás. Kihirdették a Hidegtál és a Gyümölcs- és Zöldségfaragás kategóriák győzteseit.

 

Csodálatos ünnepi hidegtálak egészséges falatokkal

Ebben a kategóriában az egyénileg vagy csapatban versenybe szálló résztvevők feladata az volt, hogy egy olyan ünnepi hidegtálat állítsanak össze 8 személy részére, amely az egészséges táplálkozás szellemében készült. A hidegtálakon különféle húsételeket, az azokhoz találó köreteket és szószokat tálaltak, melyekhez számos alapanyagot használtak az alkotók: zöldség, sajtfélék, húsfélék, halak és tengeri herkentyűk, tésztafélék, fűszerek, szószok.

A legjobb egyénileg készített hidegtál elkészítője Ciutacu Gheorghe lett, a bukaresti Total Food Trading Srl szakácsa. A hidegtálon elrendezett ételek: vörös tonhal cukorkóróval és gyömbérrel ízesítve, rikottás és tintahaltintás bundában, süllőterrine rákkal, vörösbab és borsó, lazac citronellával és krémsajttal, „a föld termése” (kenyérkruton, olívabogyó, édesburgonya, napraforgó frisshajtás, paszternák és pirospaprika velouté quinoás kekszkrutonon, multicolore zöldségpaletta (spárga, lilaburgonya, karfiol, sárgarépa, zeller, olívaolaj), limeszósz és dijoni mustárszósz.

A szakácscsapatok által összeállított hidegtálaknál a brassói Belvedere Hotel lett a győztes. A hidegtálon a következő falatok voltak: homárvajba mártott sült tengergyümölcsei szavarin, laposhalfilé-terrine rákkal, edamame és spenót, marinált lazac tormakrémmel, tengeri alga zöldségconsommeval és curryvel ízesített tőkehal és ördöghal póréhagymabundában. A nyertes hidegtál köretei: tintahalas rizskeksz, zöldséges buillabaisse süllőfilé hengerekkel, tökből készült millefolie kecsketúrókrémmel, kecsketejből készült panna cotta zöldségekkel, zöldséges salátamix, tormás medvehagymaszósz, mustárszósz mascarponeval és curryvel és enyhén csípős avokádószósz mangóval.

Íme a versenyszám győztesei:

G1 INDIV P1

 

I díj (egyéni): Ciutacu Gheorghe – Total Food Trading Srl, Bukarest

 

 

G1 echipa P1

I díj (csapat): Bejenaru Vasilică, Gido Silviu Mihai – Hotel Belvedere, Brassó

 

 

G1 INDIV P2

II díj (egyéni): Florea Ion – Unita Turism Holding S.A., Temesvár

 

G1 echipa P2

II díj (csapat): Voicu Filip, Preda Liviu – Brasserie Luther, Brassó

 

G1 INDIV P3

 

III díj (egyéni): Muntean Nicolae Marius – Proiect Turism Srl, Nagyszeben

 

 

G1 echipa P3

III díj (csapat): Anghel Roxana, Banciu Dumitru, Manolache Bogdan, Olariu Ovidiu – Continental Hotels București, Bukarest

 

 

 

Vízi világ… faragott zöldségekből és gyümölcsökből

A versenyszámban a versenyzők feladata az volt, hogy a vízi világhoz kapcsolódó alkotásokat faragjanak zöldségből, illetve gyümölcsből. Az idén két kreációt is első díjjal jutalmaztak. Râpa Adrian Raul és Forris Kinga készítették azokat a kreációkat, amelyek a leginkább lenyűgözték a zsűri tagjait.

A díjazottak listája:

G2 SCULPT P1b   G2 SCULPT P1a

         I díj: Foris Kinga – Abib Srl, Marosvásárhely           Râpa Adrian Raul – Fantezia Decor Srl, Szatmárnémeti

 

G2 SCULPT P2

 

II díj: Manea George – Panda Express Food Srl, Konstanca

 

G2 SCULPT P3

 

III díj: Verdeș Liliana – Gyulafehérvár

 

Gratulálunk minden versenyzőnek a leleményességüket, tehetségüket és a professzionalizmusukat tükröző kreációikhoz, melyekkel a versenyekre készültek!

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…