Nyomtatás

A Feeria Cake nevű torta lett 2017 tortája

 A GastroPan sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítás csütörtökön kezdődött. A kiállítás első napján a GastroPan Versenyek cukrász kategóriájának versenyszámai zajlottak, melyre jobbnál jobb tortákat és szebbnél szebb csokoládéból és cukorpasztából készült művészi alkotásokat neveztek be a tehetséges cukrászok Románia minden pontjáról. A nap fénypontja a legjobb tortáért járó Év Tortája díj átadása volt. 2017 legjobb tortája a Feeria Cake nevű torta lett, egy habcsók alapú, gránátalmás és pisztáciás torta, Cazacu Anastasia, a bârladi Vipp Fashion cukrászának alkotása.

 

 

Az Év Tortája

A versenyzők egzotikus alapanyokból készült tortákkal nevezhettek. Az idei év legjobb tortája barnacukorból készült habcsókalapú, gluténmentes kakaót, gránátalma mousseot, darált piros borsot és karamellizált pisztáciát  tartalmaz. A tortát kézzel festett virágmotívum díszíti.

A versenyszám díjazottai:

 

c1 loc1 rs

 

I díj: Cazacu Anastasia – Vipp Fashion Srl, Bârlad

 

 

c1 loc2 rs

II díj: Ciobanu Cristina – Hotel Belvedere, Brassó

 

c1 loc3 rs

III díj: Șerbu Camelia – Ana Pan, Bukarest

 

 

Cukorpasztából készült művészeti alkotás

A világszinten elismert szakmai zsűri a legszebb cukorpasztából készült művészeti alkotásnak járó díjat a konstancai Megasimitis cukrászának, Velniceriu Ionela munkájának ítélte oda. A díszmunkát a Karib tenger kalózai című film ihlette.


A versenyszám díjazottai:

 

C2A LOC1 rs

 

I díj: Velniceriu Ionela – Megasimitis Srl, Konstanca

 

 

C2A LOC3 rs

 

II díj: Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion, Bârlad

 

C2A LOC2 rs

 

III díj: Râpa Otilia – Fantezia Decor, Szatmár

 

 

 

Csokoládéból készült művészeti alkotás

A csokoládéból készült művészi alkotások témája szintén a mozi világa volt. A legszebb díszmunkát a James Bond filmek ikonikus alakjainak csokoládé képmásai,¬ filmtekercsek és más filmes elemek díszítették. A csokoládédíszmunkát a szentgyörgyi Diószegi pékség cukrásza, Farkas Ferenc készítette.

 

 

A kategória díjazottai:

 

 

C2B LOC1 rs

 

I díj: Farkas Ferenc – Diószegi srl, Szentgyörgy

 

 

C2B LOC2 rs

II díj: Balea Loredana Maria – Reghina Prodimpex, Kolozsvár

 Gratulálunk minden tehetséges cukrásznak, aki részt vett a GastroPan cukrászversenyein!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…