Marți, 08 Iunie 2021 11:41

Comunicat de presă: rezultate Superior Taste Award 2021

 

 

Chefi și somelieri de talie mondială premiază 2.200 de produse alimentare și băuturi pentru gustul lor de o calitate superioară

Bruxelles, 25 mai, 2021: juriul din cadrul International Taste Institute (Institutului Internațional al Gustului), compus din unii dintre cei mai renumiți chefi și somelieri la nivel mondial, a premiat 2.218 produse alimentare și băuturi cu premiul Superior Taste Award 2021. În toată lumea, producătorii de produse alimentare și băuturi investesc enorm în calitatea și gustul produselor lor. Anul 2021 a arătat o creștere de 45% a numărului de produse înscrise în vederea evaluării gustului de către Institutul nostru, cu o creștere masivă a numărului de înscrieri a produselor legate de sănătate și dezvoltare durabilă. În acest an, mai mult de 20 de produse aparținând unui număr de 11 companii din România au fost premiate cu Superior Taste Award.

Stăpânirea gustului este mai importantă ca niciodată

2.218 produse au fost premiate cu Superior Taste Award, o certificare acordată produselor care ating sau depășesc (cu un scor de peste 70%) așteptările chefilor și somelierilor noștri. Produsele premiate sunt bine făcute, echilibrate și delicioase. În fiecare an, mii de produse sunt evaluate, în vreme ce doar produsele foarte bune sunt premiate.

Lista produselor premiate în 2021 poate fi consultată pe website-ul International Taste Institute la adresa www.taste-institute.com

39 de Premii Prestige

International Taste Institute recunoaște producătorii care demonstrează o calitate excepțională și consistentă a produselor pe parcursul mai multor ani. În 2021 am acordat:

29 de Premii Crystal Taste, oferite produselor care au obținut 3 stele timp de 3 ani consecutivi.

10 Premii Diamond Taste, oferite produselor care au obținut 3 stele de 7 ori pe parcursul unei perioade de 10 ani.

Alan Coxon, președintele juriului format din chefi de la International Taste Institute: “Calitatea generală a produselor înscrise în 2021 a fost extraordinar de ridicată. Suntem încântați să asistăm la creșterea în cadrul acestei industrii a dezvoltării de produse mai sănătoase, punând în același timp accent pe gust.”

Făcând lumea un loc mai plin de gust

Eric de Spoelberch, Directorul General al International Taste Institute: “Suntem extrem de mândri că, în pofida complicatei situații globale am reușit să aducem laolaltă chefi și somelieri de cel mai înalt nivel mondial pentru evaluările din 2021, respectând în același timp toate standardele de igienă.”

Printre cei mai noi membri ai juriului din 2021 se numără și:

Untitled

Aducând experiența lor gastronomică în serviciul industriei alimentară și a băuturilor, juriul nostru ajută și încurajează producătorii să intensifice calitatea gustativă a produselor lor, contribuind la misiunea institutului nostru de a face lumea un loc mai plin de gust.

Sănătatea și dezvoltarea durabilă, în centrul atenției

În prima jumătate a anului 2021 am observat o creștere masivă a înscrierilor de produse legate de sănătate și dezvoltare durabilă.

De exemplu, s-a constatat o creștere substanțială în cazul cărnii pe bază de plante și alternativelor la produsele lactate (+240%), la produsele fără conținut de gluten (+112%) și la produsele vegane (+77%). Provocarea atunci când vine vorba despre produsele sănătoase și durabile își are rădăcinile în imaginea acestora: consumatorii cred de cele mai multe ori că aceste produse sunt mai puțin gustoase. Prin urmare, producătorii au tot interesul să schimbe această percepție.

Acest lucru se leagă cu ușurință de o altă tendință: adesea influențată de sistemele de evaluare nutrițională, precum mult-controversatul sistem de etichetare european Nutri-Score, din ce în ce mai mulți producători ne trimit produse pe care le-au reformulat în scopul modificării valorii lor nutriționale. Și aici, gustul este de o importanță primordială. Îmbunătățirea valorii nutriționale a produselor prin folosirea unei cantități mai mici de sare, zahăr sau grăsimi are de multe ori un impact major asupra gustului, lucru care trebuie să fie compensat în moduri inovative.

Despre International Taste Institute

International Taste Institute, fondat în 2005 și având sediul în Bruxelles, Belgia, evaluează și certifică gustul produselor alimentare și băuturilor de pe întreaga planetă. Juriul este compus din peste 200 de chefi și somelieri renumiți care provin din cadrul a 15 asociații culinare și someliere europene.

De-a lungul anilor, peste 18.000 de produse au fost certificate de juriul International Taste Institute, care include chefi și somelieri de prestigiu precum Ferran Centelles (somelier-șef la El Bulli Foundation), Manuel Jimenez (Cel mai bun somelier din Spania 2017), Alain Nonnet (2 stele Michelin timp de 36 de ani), Gaetano Raguni (câștigătorul Italy Bocuse d'Or 2017), Alan Coxon (ambasador britanic pentru mâncare/băutură și prezentator chef la BBC TV) și Cristina Figueira (1 stea Michelin), printre mulți alți chefi și somelieri consacrați.

International Taste Institute efectuează o evaluare senzorială obiectivă: juriul său urmează o metodologie riguroasă de degustare pe nevăzute în care eșantioanele de produse sunt anonimizate pentru a evita orice prejudecăți de notare. În plus față de notarea performanței produsului în conformitate cu cele 5 criterii senzoriale standard, juriul oferă comentarii, precum și sugestii pentru îmbunătățirea ulterioară a produsului și potrivirea cu alte alimente.

Numele produselor și producătorilor premiați sunt disponibile pe www.taste-institute.com. Pentru mai multe informații sau pentru interviuri, vă rugăm să îl contactați pe Eric de Spoelberch la +32 2 372 34 22 sau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…